Portal instante judecatoresti

Portalul instantelor de judecata

Portal instante judecatoresti

Portalul instantelor de judecata a aparut in incercarea de a usura justitiabililor din Romania accesul la informatiile publice legate de dosarele aflate pe rolul instantelor nationale, numarul dosarelor in care cetatenii figureaza ca parti, termenele acordate, precum si o scurta descriere a celor dispuse prin incheierile de sedinta la termenele de judecata acordate.

In incercarea de a oferi o cat mai completa transparenta asupra sistemului juridic din Romania, acest portal ofera, de asemenea, un atlas judiciar in care puteti afla in raza carei instante judecatoresti este cuprinsa localitatea in care locuiti sau orice alta localitate din Romania.

De laudat este si rubrica referitoare la jurisprudenta instantelor nationale, aici putand gasi spete din toate domeniile.

Atunci cand cautati un dosar, accesati pagina portalului instantelor de judecata. Va aparea o harta a Romaniei, veti selecta judetul care va intereseaza. Dupa ce va aparea harta judetului veti observa faptul ca vor aparea denumirile instantelor din judetul respectiv. Veti face click pe instanta care va intereseaza. In momentul acesta intrati in prezentarea instantei respective.

Din acest moment, in partea stanga aveti la dispozitii butonul liste de sedinte pentru a vedea organizarea instantei si a sedintelor pe zile, butonul dosare pentru cautarea dosarelor care va intereseaza dupa nume sau numar, butonul jurisprudenta pentru a studia practica instantei respective, butonul contact pentru a putea sa va informati asupra numerelor de telefon, fax, adrese de email, adrese posta, butonul atlas judiciar pentru a verifica competenta teritoriala. Butoanele organizare, informatii statistice, informatii de interes public si butonul alte informatii va pot satisface curiozitati legate de schema instantei judecatoresti, numarul judecatorilor, numele si functiile acestora in cadrul instantelor, declaratii de interes, etc.

Va invitam sa vizitati portalul instantelor de judecata, la noua adresa:

http://portal.just.ro/SitePages/acasa.aspx

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s